Koti-SM kisojen huumaa!

14.9.2020

Paljon uusia kokemuksia kotikisoista!

SM-viesteisin saatiin ilmoittautuneista yhdeksästä joukkueesta lopulta jalkeille seitsemän.

Miesten puolella pikaviestiin 4x100 metrille oli alun perin ilmoittaunut kaksi joukkuetta, mutta harmittavien loukkaantumisten myötä viivalle pääsi vain yksi. Juoksujärjestyksessä Samuli Hänninen,Janne Hanski, Niko Viiala ja Tomas Wecksten juossut KarhU- joukkue juoksi maaliin, vain kuullakseen tulleensä diskatuksi vaihtovirheen takia. Joka tapauksessa hienoa että viivalle saatiin ainoa kymenlaaksolainen joukkue juuri Karhulasta. Sanottakoon myös että mukana olleille Janne HanskilleS M-viestit oli ensimmäinen SM-startti kuuteen vuoteen ja Niko Viialalle jopa 12 vuoteen.

Naisten puolella saatiin matkaan kaksi pikaviestijoukkuetta. Ykkösjoukkue: Nea Hänninen, Jatta-Juulia Hanski, Janette Hanski, Olivia Ettanen juoksi vaikeuksien kautta maaliin ja teki kauden parhaan aikansa 51,46. Aika ei kuitenkaan riittänyt jatkoon alkuerästä. Kakkosjoukkueelle Anna Miettinen, Liisa Nyibong, Eveliina Härkönen ja Ada Koskelainen kävi sitten huonommin kun kisa päättyi diskaukseen vaihtovirheen seurauksena.

Uudessa lajissa naisten 4000 metrin viestissä (DMR) saatiin myös jalkeille joukkue Janette Hanski, Ada Koskelainen, Olivia Ettanen, Viola Tyynilä juoksi uuden seuraennätyksen sijoittuen lopulta 12:ta. 

Pitkässä viestissä 4x400 metrillä mukana olivat Olivia Ettanen, Maria Wennerstrand, Ada Koskelainen ja Janette Hanski. Joukkue juoksi upeasti maaliin, mutta maalissa selvisi että joukkue tuli hylätyksi.

Nuoremmissa mukana oli kaksi joukkuetta: 15-vuotiaissa tytöissä 4x100 metrillä joukkue Irem Köksal, Maria Wennerstrand, Alisa Miettinen, Olga Nygren juoksi eränsä viidenneksi ajalla kauden parhaalla ajallaan 55,21.

Poikien puolella kaiki tekivät debyttinsä SM-tasolla, Kristian Lehtinen, Väinö Rasi, Tatu Aalto ja Olli Itkonen juoksivat kauden parhaansa 59,46.

https://kymensanomat.fi/uutiset/urheilu/85d2e2b7-f04b-40e0-957a-8dc01f52558b