Kotkassa tehtiin seitsemän kauden kotimaista kärkitulosta

24.5.2014

Senni Ronkainen oli yksi kotimaista kauden kärkitulosta kohentanut urheilija.

Naisten korkeushypyssä Senni Ronkainen avasi kautensa kotikentällä Kotkan Tähtikisoissa 24.5. ylittäen 180 toisella yrityksellään. Tulos on uusi kauden kotimainen kärkitulos. Ronkaisen ennätys on 184 ja hypätty viime vuonna.

Arttu Kangas työnsi miesten kuulassa 19,35 (kkk), joka on myös 20-vuotiaan kuulamiehen henkilökohtainen ennätys. Naisten moukarissa Merja Korpela voitti kilpakumppaninsa selkeästi tuloksella 66,45 (kkk). Seuramme Mette Snellman paransi kauden parasta tulostaan lukemiin 52,55 ja jäi vain kahden sentin päähän ennätyksestään.

3000 metrin estejuoksuissa nähtiin niin miesten kuin naistenkin sarjassa kauden kotimaiset kärkitulokset. Miesten esteiden voittoon juoksi Jimmy Finnholm ajalla 9.23,86. Eroa seuraavaan juoksijaan oli lähes 45 sekuntia. Naisten matkalla voiton vei Eestin Jekaterina Patjuk ajalla 10.15,09, toiseksi juossut Janica Mäkelä juoksi kauden kotimaisen kärkituloksen 10.21,17. Myös miesten 800 metrillä Ville Lampinen juoksi kkk:n ajalla 1.50,88.

Naisten kolmiloikassa Elina Torro loikki tuloksella 13,18 kauden kotimaisen kärkituloksen, kiriapua ei kisassa ollut, vaan Torro loikki tällä erää itseään vastaan.

Miesten seiväshypyssä seuramme Tomas Wecksten avasi kisakauden tuloksella 475, joka toi kilpailussa kolmannen sijan. Kilpailun voitti Eemeli Salomäki tuloksella 500.

Naisten 100 metrillä jalkavaivoista toipuva Jatta-Juulia Hanski juoksi toiseksi ajalla 12,80. Naisten pituudessa 14-vuotias Janette Hanski hyppäsi 477, joka olisi sallituissa olosuhteissa ylittänyt ennätyslukeman. Sofia Junkkari jäi puolestaan ilman tulosta pituuskisassa.

Tulokset: Kotkan Tähtikisat 24.5.2014