Hanskille, Snellmanille ja Junkkarille SM-mitalit

18.8.2012

16-17 -vuotiaat loistivat Espoon SM-kilpailuiden toisena kilpailupäivänä.

Janne Hanski hyppäsi korkeuden kakkoskorokkeelle

Janne Hanski sivusi 16-vuotiaiden miesten korkeushypyssä ennätystään 190. Janne taisteli vielä kilpailun voitosta 192 korkeudessa, mutta kolme ylitystä eivät tuoneet tulosta. Kilpailun voittanut Pyhäselän Urheilijoiden Alexei Kärkkäinen hyppäsi puolestaan yli 192. Kolmanneksi sijoittui Janakkalan Janan Leevi Räikkönen tuloksella 190.

Mette Snellman moukaroi pronssille

17-vuotiaiden naisten moukarissa Mette Snellman piti turvallisesti kolmatta sijaa tasaisen varmoilla tuloksilla. Viidennellä kierroksella moukari löysi kuitenkin aivan uuden radan ja lensi uusiin ennätyslukemiin 61,07. Kisan paras tulos parani reilulla kahdella metrillä ja sijoitus kipusi toiseksi ohi olleen Milja Jylhäniskan sekä aivan kärjessä olleen Mikaela Gerkmanin tuntumaan. Viimeisellä kierroksella Gerkman ja Jylhäniska kuitenkin pystyivät vielä petraamaan. Espoon Tapioiden Mikaela Gerkman vei voiton tuloksella 65,85, Oulun Pyrinnön Milja Jylhäniska hopean tuloksella 61,42 ja oman seuramme Mette Snellman otti uran ensimmäisen mitalinsa pronssisena tuloksella 61,07.

Sofia Junkkari ponnisti pituuden pronssille

Sofia Junkkari venyi loistavasti 16-vuotiaiden pituushypyssä. Kolme ensimmäistä kierrosta Sofia hyppäsi tasaisesti viiden sentin sisään pisimmän kantaessa 529, joka riitti kuudenteen sijaan ja täten viimeisille kierroksille. Neljännellä kierroksella Sofia hyppäsi uuden ennätyksensä 541, joka nosti sijoitusta neljänneksi. Viidennellä kierroksella taisi kaikki sattua nappiin ja hypyn mitta oli 559 ja sijoitus parani jälleen yhdellä ylöspäin. Viimeisellä kierroksella Sofian hyppy kantoi sekin pitkälle 544. Mitalikolmikko kisassa oli Vaasan Vasaman Emma Pullola 576, Oulun Pyrinnön Katariina Liipo 573 ja Karhulan Urheilijoiden Sofia Junkkari 559 ensimmäisen SM-mitalinsa saneena.

Tulokset: SM16-17 2. kilpailupäivä 18.8.2012, Espoo

Markus Sihvonen ennätykseensä Vaasassa

14-15 -vuotiaiden SM-kilpailuiden 2. kilpailupäivänä Vaasassa Markus Sihvonen työnsi 15-vuotiaiden poikien kuulassa uuden ennätyksensä 13,15, entinen ennätys parani kilpailun aikana kahdesti ja yhteensä peräti 75 senttiä. Tulos toi kilpailussa 13. sijan.

Markus Jääskeläinen juoksi 15-vuotiaiden poikien 100 metrillä 12,35 sijoittuen alkuerien 16. Olavi Orimus puolestaan hylättiin saman ikäluokan pika-aitojen alkuerissä.

Tulokset:SM14-15 2. kilpailupäivä 18.8.2012, Vaasa